среда, 12 августа 2015 г.

Модель перевернутого класу

     До уваги заступників директорів з НВР, керівників ММО вчителів-предметників, вчителів!
    Згідно з рішенням колегії Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 24.06.2015 (Наказ ДОН від 24.06.2015 №0379), з метою інформування та надання методичної допомоги в питаннях щодо формування простору відкритої освіти Запорізького регіону на сторінках блогу надаватиметься  інформація про різні моделі навчання в умовах інформатизації процесів освіти.
Розділ блогу "методичні матеріали"

Модель перевернутого класу
В останній час все частіше зустрічається поняття моделі перевернутого класу.

Перевернутий клас (англ. flipped classroom) - принцип навчання, за яким основне засвоєння нового матеріалу учнями відбувається вдома, а час аудиторної роботи виділяється на виконання завдань, вправ, проведення лабораторних і практичних досліджень, індивідуальні консультації вчителя тощо.

Принцип був запропонований у 2007 році учням Вудландської школи в штаті Колорадо (США) двома вчителями природничих наук - Джонатаном Бергманом та Аароном Самсом. Вони почали створювати короткі відеоподкасти з матеріалами лекцій, які учні мали переглядати вдома. Уроки ж присвячувались лабораторним роботам, а також відповідям на питання від учнів. (Джерело).

На порталі ЗапоВікі створено відповідний розділ на якому представлені різні цікаві статті та сервіси з цього питання - Перевернутий клас. Також ви можете самостійно додавати свої матеріали, які стосуються моделі перевернутого класу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий